W żłobku zapewniamy dzieciom pełne wyżywienie wraz z napojami i deserami. Posiłki przygotowywane są we własnej, profesjonalnej kuchni, w warunkach i miejscu dopuszczonym przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.
Dieta maluszków składa się ze śniadania, drugiego śniadania, dwudaniowego obiadu oraz I i II podwieczorku.
Jadłospis dostosowany jest do wieku dzieci, a zbilansowane posiłki zawierają prawidłowe wartości odżywcze i energetyczne. Biorąc pod uwagę fakt, iż dzieci są w okresie intensywnego rozwoju, dbamy o różnorodność dań, ich świeżość i właściwe przygotowanie.
Realizujemy wszystkie diety eliminacyjne – bezmleczne, bezjajeczne, bezglutenowe, uwzględniające alergie na wskazane składniki.
Na życzenie rodziców, podawane jest mleko modyfikowane.
Nawet u naszych najmłodszych dzieciaczków, dbamy o kulturę jedzenia, dlatego przy stole dzieci uczone są zasad dobrego zachowania się i umiejętności posługiwania się sztućcami. Opiekunki zachęcają maluszki do próbowania dań, nie zmuszają do jedzenia, ale pomagają w spożywaniu posiłków.